top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • LinkedIn
  • Whatsapp

📞444 80 40

  • Writer's pictureDuygu Senem Akyüz

Skleroterapi ile Varis Tedavisi Nedir? Nasıl uygulanır? Görünümü Azaltmanın Yolu.


Skleroterapi ile Varis Tedavisi Nedir? Nasıl uygulanır? Görünümü Azaltmanın Yolu.

Varis Nedir?


Varis, genellikle bacaklarda oluşan ve genellikle mor, mavi veya kırmızı renkte görünen, genişlemiş ve şekil bozukluğu gösteren damarlar olarak tanımlanır. Bu damarlar genellikle derinin altında bulunan yüzeysel toplardamarlardır.

Normalde, damarlar kanı kalpten uzaklaştırırken tek yönlü valfler kullanır. Ancak, bazı durumlarda bu valfler düzgün çalışmayabilir, bu da kanın geriye doğru akmasına neden olur. Bu durum, damar duvarlarının genişlemesine, büzülmesine ve şekil bozukluğuna yol açabilir. Bu genişlemiş damarlar, varis olarak adlandırılır.

Varisler genellikle estetik bir endişe oluştururken, bazı durumlarda ağrı, kaşıntı, şişlik veya ağırlık hissi gibi semptomlara da neden olabilirler. Uzun süre ayakta durma, aşırı kilo, hamilelik, genetik yatkınlık, hormonal değişiklikler ve hareketsiz yaşam tarzı gibi faktörler varis oluşumunu etkileyebilir.

 

Varis hastalığı bazı durumlarda ihmal edilirse, damarda iltihap, pıhtı (tromboflebit), kanama, cilt renginde koyulaşma, deri bütünlüğünde bozulma ve “varis ülseri” denilen yaralara yol açabilmektedir. Bu nedenle damar cerrahı tarafından değerlendirilmesinde fayda vardır. Tedavi seçenekleri, kişiye göre belirlenir. Doktorlar genellikle basit yaşam tarzı değişiklikleri, elastik çoraplar giyilmesi, skleroterapi, lazer tedavisi veya cerrahi gibi yöntemler önerebilirler. Ancak, her hasta farklı olduğu için, en uygun tedavi seçeneğini belirlemek için bir doktora danışmak önemlidir. Yücelen Hastaneleri Kalp Damar cerrahisi polikliniğinde uzman doktorlarımızdan size uygun tedavi seçenekleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Skleoreterapi Varis Tedavisi Nedir?

 

Varis tedavisi için birçok farklı yöntem mevcut. Skleroterapi, varis tedavisinde sıkça kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi, küçük ve orta boyutlardaki varislerin görünümünü azaltmaya veya ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Skleroterapi, özel bir solüsyonun varisli damara verilmesiyle, varislerin küçülmesini veya kaybolmasını hedefler. Bu solüsyon, varis duvarlarını tahrip eder ve kanın o bölgedeki damarları kullanmamasını sağlar. Bu da zamanla varisin görünümünün azalmasına veya kaybolmasına yol açabilir.

Ancak, skleroterapi herkes için uygun olmayabilir ve etkili olmayabilir. Bu yöntem genellikle küçük veya orta boyutlardaki varisler için kullanılır ve bazı durumlarda birden fazla seans gerekebilir.

 

Yücelen Hastaneleri Kalp Damar cerrahisi polikliniğinde uzman doktorlarına danışmanız ve riskleri ile faydalarını detaylıca tartışmanız önemlidir.

122 views

YOU CAN LEAVE YOUR NUMBER FOR INFORMATION AND APPOINTMENT AND ASK QUESTIONS TO OUR EXPERTS

Upload File
bottom of page
WhatsApp Entegrasyonu