✅ 2024 Diş İmplant Fiyatları? İyileşme Süresi, Ağrı, Seans Sayısı ve Merak Edilen Diğer Sorular, Diş İmplantı Ömrü Kaç Yıldır? Muğla, Marmaris, Ortaca
Çocuk Göz Sağlığı Ve Şaşılık Cerrahisi
Duane, Brown Sendromları Doğumsal anomali olarak karşılaşılan duane sendromu, gözdeki kasların sinirler ile yanlış şekilde iletilmesi sonucunda oluşan göz hastalığıdır. Genel olarak 9-10 yaşlarına kadar tanı konulmakla birlikte, Tip1-Tip2 ve Tip3 olarak sınıflandırılır. Brown sendromu ise, superior oblik kasında ortaya çıkan bir görme sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu sendromda, göz burun ucuna doğru bakar ve göz kası oldukça gergindir. Zorlu düksüyon testi yapılır ve sonucun pozitif çıkmasıyla birlikte tedavi süreci başlar. Kırma kusurları Gözün genel kırma kusurları; miyop, hipermetrop, astigmatizma ve presbiyopidir.Kırma kusurları gözde tek tek meydana gelebilir veya birden fazla kırma kusuru da bir arada görülebilir. Gözün kırma kusuru tedavisi ise gözlükle tedavi edilmektedir.
Gözlükle tedavi edilmezse, gözde yorgunluk ve baş ağrısı ortaya çıkar. Muayenenin başında önce gözün gücü otorefraktometre denilen bir aletle otomatik olarak ölçülür. Kırma kusurunun tedavisinden sonra ölçüm sonunda saptanan kusurun tipine ve derecesine göre gözlük camı numarası yazmak ve kişilere gözlüklerini sürekli kullanmalarını sağlamaktır.
Kırma kusurlarının tespit edilmesi çocukluk döneminde oldukça önemlidir. Çocuklar için en kritik yaş aralığının 3-4 yaş arası olduğunu söylemek mümkündür. 2 yıllık zaman dilimlerinde göz doktoruna muayene olmak kırma kusurlarının tespiti ve tedavisi için elzemdir. Bebeklerde göz muayenesi Bebekler için dünyaya gelme sürecini takiben 1-3 aylık zaman diliminde görme testleri yapılarak görme kusurları tespit edilir. Bebeklerde göz muayenesi, bazı cihazlar yardımıyla gözbebeği genişletilerek gözün bölümlerinin incelenmesi yapılır. Bebek çok küçükse sedasyon yöntemi ile daha kolay ve rahat şekilde muayene edilir.
Doğumdan sonraki 1 ay ilk görme muayenesi yapılsa da, 1-2 yıl zaman diliminde detaylı göz muayenesinin yapılması bebek ve çocuk göz hastalıklarının tespiti için önemlidir. Ambliyopi (görme tembelliği) Ambliyopi olarak da bilinen göz tembelliği, görme merkezinin bebeklik ve çocukluk döneminde yeterince gelişmemesi sebebiyle bir gözün diğerinden daha iyi görmesi durumudur. Kişi, kontakt lens veya gözlük kullanımı ile daha sağlıklı bir göz kadar keskin ve net göremez. Göz tembelliğinin cerrahi bir tedavisi yoktur eğer gözlük ihtiyacı göz tembelliğine neden ise hastanın gözlük tedavisi başlanır.